Softshellové oblečení

Softshellové oblečení

Krásný den přátelé

Softshell je ideálním materiálem, který volí většina maminek pro své děti a není se jim co divit. Pojďme se společně podívat na jeho klíčové vlastnosti a proč právě tento materiál volí většina maminek na jaro/podzim nebo do mírnější zimy.

Nepromokavost, mechanická odolnost, větru odolnost, prodyšnost a dobrou tepelnou izolaci.

Složenina slova softshell vznikla z anglických slov SOFT – měkkost, a SHELL – schránka, obal, skořápka

Softshell je funkční druh textilie, která je velmi podobná neoprenu, je složená z několika různých vrstev, které mají za úkol zajistit pohodlí za každého počasí, tedy jak během sychravého podzimu, kdy často prší, je vysoká vlhkost s přeháňkami, tak i na jaře, kdy je krásně sluníčko, ale po ránu je chladno a odpoledne má už sluníčko sílu vás i ohřát.  Povrch softshellu je měkký a díky filmu na svrchní straně po něm dešťové kapky stékají a sníh se na něm nedrží. Vnitřní část bývá zpravidla podšita microfleecem u zateplených variant, nebo pleteninou u lehkých letních variant.

Hlavní výhodou softshellu, že nemusíte nosit další vrstvy, abyste udrželi tělo v teple i suchu díky komfortní vrstvě, která odvádí tělesnu vlhkost, ale stejně tak dokáže zastat funkci izolační a ochranné vrstvy před deštěm a větrem. Díky tomu nemusí být děti tak nabalené a navíc dětem softshell děsně sluší a vyrábí se v nepřeberném množství barev a střihů.

Softshell to nejsou jen bundy, ale i kalhoty, boty, rukavice a mnoho dalšího. V našem eshopu však naleznete pouze kalhoty a bundy z tohoto materiálu.

Správná údržba zajistí vašemu výrobku dlouhou živostnost a udržení si klíčových vlastností, pro který jste si tento produkt zvolili. Proto mějte na paměti, že péče o softshell má určitá pravidla. Vyhněte se praní v běžném pracím prostředku, který může materiál nenávratně poškodit. Ideální je koupit speciální prací prostředek určený přímo na softshell a následně naimpregnovat opět speciálně určeným výrobkem, jen tak zaručíte materiálu, že si udrží své vlastnosti po celou dobu životnosti.

Produkty z tohoto úžasného materiálu naleznete po kliknutí na tuto větu. 

Krásný den

Martin a Eliška