Džegíny: vše, co o nich potřebujete vědět

Dámské džegíny (obrázek, nápis) -> CTA: zobrazit kategorii

Jsou pohodlné, a přitom elegantní. V klidu si je můžete obléct na procházku se psem, ale i do práce nebo na kávu s kamarádkou. Džegíny představují unikátní kompromis mezi komfortem a designem. Proto jsou tak populární!

Pokud patříte k ženám, které rády nosí úzce střižené a upnuté džíny, ale chybí jim v nich větší míra pohodlí, pak vás džegíny nejspíš absolutně nadchnou. Podívejte se, jak je správně vybrat nebo s čím je kombinovat. Poradíme vám!

Kde se vzaly džegíny a jaké jsou na našem trhu k dostání?

Na přelomu tisíciletí se místo širších džínů začaly ženy ptát po těch užších, které by pěkně kopírovaly jejich křivky. Přání bylo vyslyšeno a rovné, nebo dokonce skinny džíny si získaly naše srdce i místo v šatnících. Jenže spousta žen došla k závěru, že ne všechny úzce střižené džíny jsou pohodlné i při delším nošení a že mohou omezovat v pohybu.

Kolem roku 2010 se proto začal vyrábět důmyslný „kříženec“ džínů a pohodlných legín, který je oblíbený dodnes a jen tak se to nejspíš nezmění. Džegíny měly od počátku za úkol poskytnout takový komfort jako legíny, ale zároveň vypadat elegantněji a vzhledem napodobit všeobecně přijímané džíny – v těch se dnes můžete kromě plesu a opery vydat prakticky kamkoli.

Džegíny ale nejsou jen jedny. Konkrétně na českém trhu rozlišujeme tři hlavní skupiny:

  • První skupinu tvoří ty nejlevnější džegíny vyráběné z bavlny a elastanu, případně s příměsí jiných materiálů. Ty toho obvykle moc nevydrží (snadno se roztrhnou nebo odřou) a džínovinu připomínají opravdu jen velice vzdáleně. Dají se sehnat i do 200 Kč.
  • Druhou skupinou jsou vysoce kvalitní dámské nebo dívčí džegíny vyráběné z materiálu, který má k džínovině velice blízko, ale díky doplnění elastického materiálu jsou pružné a odolné. Jejich cena se ale pohybuje od 700 Kč výš a mluvíme o nich jako o riflových džegínách.
  • Kompromisem, který razíme my, jsou džegíny na pomezí obou skupin – jsou kvalitní, ledacos vydrží, nezaplatíte za ně moc a na vzdálenost 1,5–2 metrů nikdo nepozná, že na sobě nemáte opravdové džíny. Vyrábí se mimo jiné i z příjemného a hypoalergenního bambusového vlákna.

Populární druhy dámských džegín: jednoduché, nebo zdobené?

Nedocenitelnou výhodou džegín je jejich variabilní vzhled. Můžete mít černé džegíny i modré, v nejrůznější odstínech. Mohou být jednoduché až designově minimalistické (jako klasické džíny), nebo s nejrůznějšími ozdobami a aplikacemi, jako jsou výšivky, našité korálky, „odřený vzhled“ nebo třeba imitace tolik moderních děr.

Vůbec proto není na škodu mít v šatníku dvoje nebo troje džegíny, které pak unosíte podle konkrétních příležitostí. Máte chuť být rebelka, nebo slušňačka?

Tipy na 6 oblíbených džegín, které si nejčastěji vybíráte

Dámské bambusové džegíny modré:

https://www.mamaobchod.cz/damske-dzeginy-9000b-modre/

 

Dámské bambusové džegíny černé:

https://www.mamaobchod.cz/damske-bambusove-dzeginy-9000b-cerne/

 

Dámské džegíny modré s výšivkami a odřeným vzhledem: 

https://www.mamaobchod.cz/damske-dzeginy-dh988-18-modre/

 

Dámské džegíny černé s výšivkami a odřeným vzhledem: 

https://www.mamaobchod.cz/damske-dzeginy-dh988-18-cerne/

 

Dámské bambusové legíny se světlejším vzorem:

https://www.mamaobchod.cz/damske-bambusove-dzeginy-d803-14-svetlejsi-vzor/

 

Dámské bambusové legíny s tmavším vzorem:

https://www.mamaobchod.cz/damske-bambusove-dzeginy-d803-14-tmavsi-vzor/

 

Dámské bambusové džíny se svislým žíháním: 

https://www.mamaobchod.cz/damske-bambusove-dzeginy-d803-11-svisle-zihani/

 

Dámské bambusové džíny s vodorovným žíháním: 

https://www.mamaobchod.cz/damske-bambusove-dzeginy-d803-11-vodorovne-zihani/

 

Jak vybrat džegíny, aby vám dobře seděly?

Výběr džegín není jen tak. Každé totiž mohou být – byť ve stejné velikosti – šité trochu jinak, mohou být jinak pružné a ve hře jsou pochopitelně i křivky každé ženy. Před pořízením džegín doporučujeme nespoléhat na běžná označení velikosti, ale raději přeměřit pas – naše džegíny jsou pružné a uvádíme pas v klidovém stavu (nenatažené).

Džegíny by vás neměly nikde tlačit nebo táhnout a neměly by se vám hrnout u kolen ani u kotníků. Měly by těsně přiléhat k tělu. Tak z nich budete mít každý den nošení naprosto skvostný pocit!

S čím nosit džegíny a při jaké příležitosti?

Džegíny se dají nosit do práce, na víkendovou procházku, při které se chcete cítit elegantně a šik, na kávu s kamarádkou nebo klidně na mejdan. Důležité je vždy je šikovně zkombinovat s dalšími kousky šatníku a vytvořit ten aktuálně nejvhodnější look.

Pro neformální příležitosti můžete džegíny nosit s jakýmkoli tričkem, mikinou nebo svetrem a kotníkovými botami. Pokud chcete skutečně zaujmout, zvolte džegíny s vysokým pasem a k nim crop top, krátké sako a tenisky.

Pokud se zrovna dvakrát necítíte v crop topu nebo upnutém tričku, nešlápnete vedle s klasickou dámskou halenkou a šněrovacími botami. K džegínám se hodí i jednoduchá bílá košile a sandálky a v teplejších dnech vám bude dobře v džegínách a bavlněné nebo lněné tunice.

Náš tip: I na dámské džegíny se vztahuje naše akce 4+1 zdarma. Vyberte si pět kousků a ten nejlevnější od nás dostanete gratis!